Wednesday, 12 November 2014

Joulu ulkomailla

Marraskuu on jo melkein puolessa välissä. Kauppoihin on saapuneet Toblerone-lavat ja joulujuhlasuunnitelmat on jo hyvässä vauhdissa. Joulukortteja tehtaillessa havahduin siihen, että joulu on tulossa. Kolmas joulu Kanadassa!

Ensimmäinen oli vaikein. Hädin tuskin aloilleen asettuneena, juuri muuttaneena tuoreena vaimona yritin parhaani mukaan viritellä juhlamieltä pirttiin ja sydämeen. Puitteet olivat hyvin erilaiset -en edes puuroa saanut!- mutta sanoma oli silti sama. Havahduin, ettei joulu ole sidottu torttuihin ja joulusaunaan (ensimmäisenä jouluna sauna paloi, joten aatto jäi löylyttömäksi ) vaan tärkeintä on vastaanottavainen mieli ja joulunsanomalle avoin sydän.

Toisena jouluna yksi suurimmista lahjoistani oli himpun alle 4 kuukautta. Pieni nyytti piti minut kiireisenä, eikä liikaa aikaa pohtimiselle jäänyt. Toki siitä huolimatta  toivoin, että olisin saanut mahdollisuuden viettää joulun omassa lapsuudenkodissa rakkaiden kanssa. Silti hyvillä mielin tyydyin siihen, mikä olosuhteiden puitteissa oli ainut vaihtoehto. Tämä joulu oli ensimmäinen jouluni äitinä. Vaikka hampaaton pikkutonttu ei mistään mitään ymmärtänytkään, koin silti erityisenä tämän joulun.

Pian edessä on kolmas joulu nykyisessä asuinmaassani. Olen virittäytyny joulutunnelmaan kuuntelemalla uutta cd:tä ja väkertelemällä lahjapakettejen parissa. Paras ajallinen  joululahja tulee tänä vuonna  olemaan (toivottavasti) kohta puolin valmistuva oma ensimmäinen kotimme, jonne pääsemme näillä näkymin muuttamaan ennen joulua. Voi olla, että osa seinistä on vielä aattona maalaamatta ja monta tavaraa etsii omaa paikkaansa, mutta silti nautimme joulurauhasta.

Mukavaa joulunodotusta itse kullekin säädylle!

8 comments:

 1. Mun mielestä tärkeintä on se, että on joulumieli omassa sydämessä. Silloin pystyy keskittymään joulun tärkeimpään sanomaan. Sillä ei ole väliä, onko ikkunat ja kaapit pesty, tai laatikot tehty itse.

  ReplyDelete
 2. Sulla on taito kirjoittaa ja sun ajatuksia on mukava lukea. Mukavaa joulun ja uuden kodin odotusta myös sinne <3 Joko oot syöny tobleronea?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En vielä, mutta tänään ostin Toffifee-paketin. Nam!

   Delete
 3. Ihana ja aito kirjotus! (taas)
  Tosissaan se joulu on taas tulossa. Ihan yhtäkkiä!
  Ikävä on varmasti taas yhtä iso. Toivottavasti pääsette viettämään omaan kotiin joulua!
  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joko on joulukalenteri ostettu?:)

   Delete
  2. Ei oo vielä.. pitäs ostaa. Oon koittanu miettiä ostasinko suklaalevyn vai jonku hienon kalenterin ;)

   Delete
 4. Kirjoituksiasi on ilo lukea. Pitkästä aikaa muistin tämän blogisi joulureissulla ja lueskelin koko syksyn postaukset yhdeltä istumalta. ;)
  <3 Syster

  ReplyDelete

Jätäthän merkin käynnistäsi!