Thursday, 30 April 2015

Kesäkö

Vielä tänään kalenterissa lukee huhtikuu. Viikonloppuna tuli ylläritakatalvi, joka on tällä viikolla ajettu kauas pois hurjien lämpötilojen saattelemana! Eilen mittari oli paria pykälää vaille +30 astetta. K-e-s-ä! Ihan mieletöntä!

Puut verhoutuvat kesäasuihinsa, maa kuoriutui lumivaipastaan. Samaan tahtiin alkaa katukuvassa paljastua säärtä ja käsivartta kesäväriä kaivaten.

En koskaan perinyt pappani piparkakun ruskeaa ihoa. Väriltäni muistutan lähinnä kuuluisaa Maijan karitsaa, etenkin talven jäljiltä. Siinä missä monet muut vertailevat hipiänsä päivettyneisyyttä jo ensimmäisellä kesälomaviikolla, minun ihoani voi hyvällä tahdolla kutsua vaalean toffeensävyiseksi elokuun lopulla. Jos olisin vuosien mittaan pitänyt kirjaa saamistani ulkonäkökommenteista, ihonvärini olisi takuulla ykkössijalla! Kalkkilaivan kapteenit ja muut loppuunkulutetut kuittailut on kyllä vuosien mittaan kuultu, niin läheisten kuin hyvänpäiväntuttujen suusta. Nuorempana "kummalla on ruskeempi käsi?" aiheutti yhtä pahoja vilunväristyksiä ja häpeilyä kuin "käytetään toisten kenkiä"-leikki. (Tähän räpylään kun ei mitkään kolmiseiskat mahtuneet...)
Nykyään olen sinut lumikkimaisen ihoni kanssa ja käytän suosiolla aurinkorasvaa kesäpäivisin. Nykytiedon valossa olen mieluummin valkoinen kuin punaruskea.
Sitä paitsi tästä värityksestä on yksi hyötykin! Kukaan ei voi uskoa, etten ole sheivannut sääriäni ainakaan kolmeen kesään. Vaaleat ihokarvat erottuvat näistä jaloista lähinnä suurennuslasin avulla.

Nautinnollista vapunviettoa!

4 comments:

 1. Kyllä kelpais nuo lämpötilat..Nauti! Minä syön munkkia ja käytiin tuulisessa säässä ulkona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei oo kauheesti kerenny nauttia, ku pitäny siivota ja pakata. No mutta toivottavasti hyvät säät jatkuu ens viikolla!

   Delete
 2. Täällä ei tarkene vielä mekko päällä. Laitoin yks päivä nilkkapituset housut ja tennarit niin olin kuolla kylmyyteen. Hyrrr :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piti mennä kaivelemaan varastoa, ku tennareissa tuli hiki! Pääsi yllättämään tämä sää :)

   Delete

Jätäthän merkin käynnistäsi!